Arkiv

2013

22/12 Penny & Milo/ Joygarden’s Party Pants och Perry Berry var och hälsade på och blev nyfriserade.

16/12 Bellman blev 28:a och Pride 186:a, (med en start ) på årets hund lista.

23-24/11 Kungsbacka agility Tånga hallen, Bellman nollade båda loppen på lördagen med en 6:e plats som bäst i agilityn. Pride gick fint men en del missförstånd med Martin slutade tyvärr med disk. På söndagen var det som om all ork var slut för Martin och mig och det var knappt kul att vara iväg och tävla vilket gjorde att resultaten uteblev. Skönt med lite vintervila från tävlandet! Nu är det träning som gäller och laddning för en ny säsong!

9-10/11 Oskarström agility, Bellman vinner agilityklass 3 och Prides lag vinner agilityn.

Stabila Bellman fixar banan och vinner. Utav 89 ekipage var det endast tre stycken som nollade. För övrigt var det Bellmans sjunde officiella lopp i rad som han nollade!
Det är en fröjd att se Martin köra med hundarna just nu, det är så mycket självförtroende och fina lopp, kul efter en del stolpe ut i somras, speciellt i hoppklass.
Prides lag gjorde en jätteinsats, med endast tre hundar till start så fixade de tre nollor och det var verkligen ingen lätt banan! Bästa laget, restlaget :)!

2-3/11 Kurs Princess, på Dogs of Pegasus, Alex. ja då har vi gått kurs i 2 intensiva dagar, en del tips tar jag till mig en del inte. Vad vi har sett och klargjort är att det är absolut ingen aggressiv liten dam utan hon behöver umgås med trygga hundar som kan få henne att känna tillit. Vi har en del att jobba med, hur som så är det en glad hund och dessutom Smillas älsklingshund!

26/10 Kungälv agility, det går bra nu!
På DM sa jag att hundarna är i enormt bra form, och det stämmer! Tyvärr minimalt med träning, men kvalitetsträning då vi lyckats pressa in träning och Martin har hittat självförtroende igen efter DM och då blir det en bra kombo!
Pride vinner i sin andra start agilityklass 3 och hennes pappa Bellman blir 2:a, Linn Magnusson & Ella rev ett hinder men eftersom domaren inte såg det så fick det ett nollat lopp med samma tid som Pride, så det blev en delad första plats. Bellman & Martins lopp var riktigt fint, inga tveksamheter på något sätt medans Pride och Martins var lite svajigt med lite tunnelstrul.
I hoppklassen blev Martin och Bellman 2:a.

Kul också att Prides syster Phoee Bee med familj kom och hälsade på!

Joygarden’s Pride Bride wins and her dad Schnellman Bellman got a second place in agilityclass 3!
Bellman also got a second place in jumpingclass 3.

18-20/10 U-team, utvecklingslandslaget i agility, Pride har blivit uttagen!

Martin var jättenöjd med upplägget och Pride har gått bra hela helgen! Hon är och snusar på de snabbaste bordercollie tiderna enl. coachen.

12-13/10 Tångahallen, agility UBK och DM, Joygarden’s Pride Bride vinner hoppklass 2 och hennes pappa Bellman blir 2:a i agilityklass 3, 7:a i hoppklass 3 och tar sista SM-pinnen i hopp och är SM-kvalad även individuellt.
I söndagens DM vinner Pride agilityklassen och Bellman blir 3:a. 2 av 2-på funkar bra! 
I hoppklassen satsar Martin allt men Bellman river första hindret varvid Martin vet att segern är borta och slarvar tyvärr bort loppet. Pride springer förbi ett hinder när Martin tappar henne och blir stressad och river men hade trots omtag 3:e bästa tiden. Båda hundarna är i fin form och trivs suveränt med underlaget i Tångahallen.

Joygarden’s Pride Bride wins jumpingclass 2 and her dad Bellman 2:nd place in agilityclass 3 in Tångahallen.

5/10 MH-fig, jag var B-fig på Borås BK s mentalbeskrivning.

23/9 U-team, utvecklingslandslaget, Pride har blivit uttagen! 
Så här skrivs det om U-team:
U-team Sverige” vill nå utvecklingsbara ekipage som kan komma att utgöra en del av svenska agilitylandslaget. Därför kallas det U-team.

Urvalet kommer göras bland existerande etablerade ekipage och nya förmågor som har kapacitet.

Vi vill göra förarna medvetna om vad som krävs för att hävda sig internationellt, identifiera delar att utveckla hos ekipaget, tillhandahålla utbildning inom olika angelägna områden, samt förmedla kunskap om vilken styrka bra sammanhållning skapar.

21-22/9 Tomten, dag 1 var katastrof handlingsmässigt förutom Prides agilitylopp. Martin bröt ihop men kom igen i andra loppet på söndagen och då blev Bellman 2:a i agilityklass 3 och Pride gjorde ett jättebra agilitylopp med en vinst! Nu är det klass 3 i agility för Pride också.

7-8/9 Veronica Bache kurs, suveränt kul och bra, jag som inte kan springa p.g.a. min fot var åhörare men Martin tränade med både Bellman och Pride.

31/8-1/9 Öland agility, Pride vann Agilityklass 2 och Restlaget och Panikslaget tog SM-pinnar.

25/8 Utställning Vätekk Joygarden’s Pride Bride excellent and Perry Berry/Milo excellent, ck 3rd best male and certificate !

17-18/8 Kungsbacka, på lördagen blev det en tredjeplacering i agility för Bellman och för Pride så var det två bra lopp men en rivning och en vägran i hopp och i agilityn en 5 felare, börjar bli lite tråkigt med alla om och men nu när hon går så fint.

11/8 Ringsekreterare, som alltid var det skoj att arbeta för Västergötalands stövarklubb.

10/8 Kungälv agility, på hala banor blev Martin och Bellman 2:a i agilityklass3 och efter att trillat 2 ggr i hoppklassen fick de 10 fel+ lite tidsfel men blev 6:a på det…

3/8 Nässjö, Bellman 4 av 57, Martin fick mjölksyra i slutet av banan men det kom trots allt runt.

13/7 Karlstad , Pride vinst i agilityklass 2, (lyssna speciellt på supportern Smilla :) ), 
: http://www.youtube.com/watch?v=ESNWLdENrZk&feature=c4-overview&list=UUzSTnEQ1EN14QHU5gHd1wCQ

28-30/6 Landslagsläger i agility med Bellman

26/6 Varberg, agility Pride klass 2, det är mycket stolpe ut just nu med Pride, ett rivet hinder ett missförstånd i handling,men hon funkar fint så det återstår bara att vänta på att det vänder.

19/6 Vilken vecka! Idag fick vi reda på att Bellman & Martin är uttagna till landlagstruppen i agility!/ Bellman & Martin are in the group for an eventually place in the swedish national teamin agility!
Om det sedan blir uttagna att representera Sverige på Nordiska mästerskapen återstår att se efter landslagslägret.

14-16/6 SM-brons SM-brons, SM-brons! / Bellman 3rd place in Swedish championship in agility.
På lördagen i hoppklass gjorde Martin och Bellman ett ok lopp men tyvärr en hel del fulesvängar som resulterade i en 18:e placering. Förra året låg de 6a efter hopp och blev på 20 plats nu hoppades vi på att ”slå i underläge” en sits Martin var mycket nöjdare med. 
Söndagens agilitybana var verkligen utslagsgivande, det var 3-4 ställen där det var riktigt klurigt och många körde bort sig, jag sa till Martin att en nolla kommer att räcka långt här men det är tufft att fixa, vi gör så gott vi kan, var det svar jag fick! 
Det blev ett riktigt rys-lopp, en gunga som knappt åkte ner, ett blindbyte som inte funkade men ojojoj en nolla blev det!! Jag förstod att det skulle räcka långt så jag satte inte in Bellman i bilen men att det skulle räcka till en tredjeplacering trodde jag aldrig, men när resterande 17 ekipage kört sina lopp så var det bara tre som lyckats fixa dubbelnollor och en av dem var vår Bellis! 
Det är riktigt strongt av Martin att fixa två nollor, Bellmans tid var inte vad den brukar men de är ju mycket nerv med också! Bellman, han är en riktig klippa, trots att gungan inte föll ner som den brukar väntar han på att köra sina 2-av2-på och springer som husse visar! Han vill alltid göra rätt trots den terrier han är! Min pappa sa, en sån hund får du aldrig mer och nej det får vi aldrig för det finns bara EN Bellman <3.

8-9/6 Halmstad agility Pride & Bellman +lag, Pride gjorde några riktigt fina lopp och något katastrof-lopp, hon har svårt att hålla ihop om det blir fel och inte förstår vad Martin menar men de börjar funka bättre ihop. Bellman jobbade på bra men Martin verkade ha såpa under skorna, han trilla i 3 lopp och det resulterade att han visade fel, kul var att Bellman trampade på bra igen. Helgens höjdpunkt blev ändå Panikslagets seger vilket resulterade i att de på enbart 2 tävlingar är kvalificerade för SM 2014 i Sollefteå! Martin taggar igång lite extra när det är lag och det gör att Bellman och han gör riktigt fina lopp.

23-25/5 Landslagsuttagning Bellman, blev en besvikelse. Efter veckor av förkylningar och stress så åkte vi trots detta för att delta men det funkade inte. Martin glömde banan flera gånger och hade inte ork att springa, trots allt så gjorde Bellman det Martin visade så han skötte sig men det räcker inte, de är ju ett team beroende av varann. Det vi tar med oss i bagaget är att rätt uppladdning är viktigt men tyvärr kan man inte påverka allt.

10/5-11/5 Sydöstra Skåne agility Bellman, Pride +lag. Vilken helg! Bellman och Martin har samlat ihop hela 7 SM-pinnar för 2014! Det nybildade laget, där Bellman ingår, Panikslaget 2015 visade stabilitet och tog 5 SM-pinnar utav 6 möjliga denna helg, det krävs 6 pinnar för att kvala till SM i lag. En 3:e placering och en 4:e placering blev det också med 2 individuella SM-pinnar, så det känns inte helt avlägset att planera för SM 2015 i Sollefteå :)! Pride gjorde två riktigt bra agilitylopp i Restlaget varav en nolla med tid som visar att hon kan ta en fight med eliten, men det finns en hel del svängar att slipa på ännu, kul att komma igång även med henne, förra året gick ju bort iom att hon hade valpar.

9/5 Råådalen agility Pride, Martin och Pride fixade en nolla och därmed en vinst och uppflyttning till klass 2!

2/5 Grytträning Axvall, Princess är full av överasskningar! Vi trodde att hon skulle vara väldigt försiktig i grytet men ack så vi bedrog oss, det var såklart mycket att ta in men hon jobbade väldigt bra med grävlingen.

27-28/4 Tranås agility Bellman & Pride. 
Bellman lite seg men husse Martin orkade inte springa och Princess i löp så det påverkade nog mer än man tror men det lovade gott inför säsongen. Martin testade varianter på handling som vi tränat under vintern och det mesta funkade, I agilityn blev det 6:e placering och ännu en SM-pinne. 
Pride gjorde ett bra lopp av två, full fart är det som gäller!

14/4 Besök hos Cosmo,på väg hem från Kalmar tog vi en extrasväng för att hälsa på Joygarden’s Power Play/Cosmo. 
Cosmo var lite för uppstressad inne men var otroligt kontaktsökande och arbetsvillig när vi var ute och promenerade och testade lite korvspår. Nu blir det passivitetsträning inomhus för att lägga energi på rätt saker! Han var en riktigt snygg kille ca 36 cm, bra stomme, bra vinklar och bra huvud. Nu hoppas vi han debuterar officiellt i utställningsringen under året.

13/4 Kalmar, agility Bellman & Pride, årets agilitydebut utomhus gav bra svar på vinterns träning. 
Vi var tveksamma att starta med Pride eftersom hon hade haltat efter en vurpa utomhus under ett agilitypass men hon var fräsch så vi startade. Hon hade jättefina kontaktfält, lite yvig, bästa tid men en rivning som resulterade i en femte placering. Bellman visade att han taggat upp en nivå tempomässigt men tyvärr ramlade Martin i första klassen och sen glömde han av banan i sista klassen….

16-17/3 Parsonklubbens årsmöte, jag blev invald i valberedningen, så mycket blev det med mitt försök att lägga ner mina ideella åtagande. Fick även hämta diplom för Bellmans 3:e placering i årets agility Parson och Biancas 4:e placering i årets viltspår Parson.

16/3 Agility Laxå Pride, två rivningar i första klassen och i andra klassen råkade hon springa förbi ett hinder, två bra lopp men nollan saknas.

9/3 Agility Kungälv Pride, en bra disk och en dålig disk är summeringen av loppen i klass 2. Första loppet var riktigt bra och offensiv handling av Martin. I andra loppet blev det ett missförstånd i början som fick Martin ur fas men sista delen blev bra.

24/2 Frisksim med Pride, oj vad kul hon tyckte det var! Vi simmar med henne för att hålla formen inför bl.a. agilitysäsongen.

23/2 Kennelträff med agility, med hundar från olika kullar var det full fokus på agilityträning. 
Alla tyckte det var superkul, roligast var att se dem som aldrig tidigare sett ett agilityhinder och se hur fort det går att bygga självförtroende och lyckan när de springer genom tunnlar eller hoppar hinder med husse eller matte. Nästa gång fanns det önskemål om viltspårträff.

22/2 Agilityuppvisning Gina Tricot, full fart var det när vi var med och representerade Borås BK se länk ca

12/2 Bellman bröt en klo….nu blir det vila, aldrig blir uppladdningen optimal, hopps det läker fort.

9/2 Årsmöte Borås Bk, Bellman och Martin uppvaktades med fina blommor!

130202 Bellman på silverplats i årets agilityterrier!/ Bellman 2nd place in the agilityterrier of the year 2012.

130128 Joygarden’s Perry Berry/Milo, kollat patellan som var utan anmärkning. Patella clear.

130120 Denna helgen har vi haft besök av fina Penny & Milo, så härligt att träffa så signalsäkra hundar! 
Pride var väl inte den kärleksfulla mamman men de sprang och skoj-jaga runt varann övervakade av Milo. 
Milo är verkligen en fin hund, både snygg och sååå trevlig både mot människor och andra hundar, nu hoppas vi att hans hussar vill visa upp honom i utställningsringen under 2013 och följa med på grytträning. 
I övrigt så har Princess och jag börjat kurs i vardagslydnad så hon får träna med andra hundar.
Vi tränar också agility varje söndag i ridhus.
130109 Bellman ögonlyst utan anmärkning!
130106 Pride och jag bemannade rasmontern på My Dog

2012

Bellman på silverplats i årets agilityterrier!/ Bellman 2nd place in the agilityterrier of the year 2012.

121125 Joygarden’s Power Play/Cosmo BIR-valp med HP och Moa ställde upp i barn med hund och då blev de 6:a även Party Pants/Penny ställdes ut med fin kritik men utan HP, hon behövde tränas mer. Grattis på er!

121110 Inoff. utst. Varberg Princess, BIR-valp med HP, trångt var det i inomhushallen men Princess skötte sig bra.

121006 BBk Mentalbeskrivning figurant

120929 Säkk inoff. utst. 
Princess, BIR-valp med HP och BIG-1, hon sköttes sig utmärkt lilla prinsessan!

120901 Parsonspecialen Röstånga 
Enormt glad över att så många valpköpare ville dela denna helg med oss, inte sämre blev det av att alla Joygarden-hundar, små som stora, skötte sig utmärkt i ringen med sina duktiga handlers! 
Bonusen är att det resulterade i att Power Play blev BIS-2 valp och vår lilla Princess BIS-3. 
So glad that so many nice Joygarden dogs and owner attend the show with us this weekend, the bonus is the result Power Play BIS-puppy 2 and our Princess BIS-3.

120817-18 Kungsbacka agility Bellman & Pride, Bellman hoppchampion! Nu är han dubbelchampion i agility! Inte nog med det han är även fyrfaldig champion! Inte många Parsons som är det, de som är det går att räkna på en hand! Våran älskade kille som ger allt!

120812 Ringsekreterare stövarklubben, alltid lika intressant att kolla in våra stövarraser, (jag är uppvuxen med stövare.)

120804-05, Fick rapport om att Joygarden’s Play Boy/Lauren som bor i Östersund gjort bra ifrån sig på utställning med very good ena dagen och excellent andra dagen! Duktig och fin kille!

120802 Kort summering av sommarens roadtrip med agility:

Bellman & Martin har blivit ett team! De är säkra men behöver pusha på lite för att snabba upp sina tider lite ytterliggare men vi jobbar på det. De är kvalade för SM i agility 2013, som går i Falkenberg, då ska de bli farliga! 
Pride & jag har börjat springa och springer det gör i varje fall Pride! Jag har tappat massor och känner mig som en nybörjare men det ska väl komma, jag har en fantastiskt rolig hund att köra ändå just nu har hon ett otroligt tunnelsug så många disk blir det men jag vet att vi har kapacitet. Under tävlingarna har det kommit fram flera personer och lovordat henne.

Lilla Princess flyter med i gänget, oturligt nog så blev hon väldigt skrämd i början av sommaren när en bekant skulle fånga henne, (han trodde att hon var på rymmen), men hon tar sig och börjar tycka att det är ok att lyftas och att främmande människor inte är så farliga. Hon är otroligt lätt att ha med, hon anpassar sig och kopplar av.

120728-29 Gagnef-Floda agility Bellman & Pride

120716-21 Värmlandsrallyt agility Bellman & Pride

120630 Utställning Säkk, Borås Milo/Perry Berry, excellent och CK blev det för denna snygga goa kille i debuten! Milo var lite trött efter allt valpbus men han skötte sig fint trots lång väntan.

120628 Agility Varberg, Bellman, Bellman & Martin gjorde ett jättefint agilitylopp och blev 2:a och fick cert och blev därmed agilitychampion!

120615-17 SM i agility med Bellman individuellt och lag! 
Det var fantastiskt skoj, jag ska uppdatera mera men kort och gott första dagen så hamnade Martin & Bellman på en 7:e plats! Dag 2 var mkt nerver som tyvärr resulterade i 10 fel men de höll ihop och kom runt det är en bragd på SM-debuten! Totalt hamnade de på en 20 plats i SM och Bellman är i superform!

120526-27 Agility klass 3 Växjö Bellman. En 2:a placering och SM-pinne i hoppklass 3 blev helgens bästa resultat. En handlingsmiss resulterade i 0,49 tidsfel och missat hoppcert men med tanke på att det endast var 4 nollor i small, medium och large , ca 120 hundar, så var det en bragd att komma runt banan.

120525 Nu börjar man skönja små individer i PP-kullen, killarna är de coola, Princess har varit lite försiktigare men har tuffat till sig och är i vissa situationer den som vågar och undersöker först av allihop. Hon var den första att gå på stegen in i hundhuset och gillar att ligga där iom att det är kallare där. Valparna bor i hundgården på dagarna för att få mer utrymme för spring i benen och miljöträna med ljud och dofter. 
Smilla älskar att vara med dem så det är åtskilliga timmar med gos och mys. Igår fick de leksaker att ha ute men Smilla var besviken när de inte fångade hennes boll.

120517-18 Landslagsuttagning Fagersta. Bellman & Martin fixade många bra lopp men det var stople ut i flera av loppen så de slutade på en totalt 20 plats och de är jättenöjda med det, det har gett mycket erfarenhet inför kommande tävlingar.

120517 Grytträning Axvall med Milo & Alex. Milo gick igång bra på grävlingen men tyckte att det var lite otäckt att gå in i den mörka gången. Han är fortfarande lite för ung men vi ska testa en gång till innan säsongen är slut för i år och sen blir det allvar nästa år.

120512 Utställning Säkk Perry Berry/Milo, BIR-valp, HP och BIG-3! Milo skötte sig med bravur på sin första utställning, vi har övat en gång innan men domaren tyckte att han stod som en staty i ringen!

120426 Pride har fått 4 st färgstarka valpar, 2 hanar och 2 tikar! Alla mår bra och Pride är en lugn och omhändertagande mamma.

120331 På grund av privata tråkigheter har det varit lite stiltje på hemsidan men nu är vi igång igen. 
Det är en hel del att uppdatera på sidan men nu lägger vi fokus på agilityträning och Prides dräktighet.

Höjdpunkter 2011/Highlights 2011:

Phoee Bee viltspårchampion!
Bellman kvalad till SM 2012!
Pride debuterar i agility och är uppflyttad till klass 2.
Årets arbetande/working Parson nr 2 blev Joygarden’s Phoee Bee, nr. 4 syster Pride & nr. 5 pappa Bellman!
Årets gryt/go to ground Parson nr. 9 blev Phoee Bee & Pride , nr. 17 Paco el Draco och nr. 27 Bellman.
Årets viltspår/tracking Parson nr. 3 Phoee Bee
Årets agility Parson nr 6 blev Bellman och nr.13 Pride!
Årets agility medium hund nr. 74 blev Bellman.
Årets agilityterrier nr. ? blev Bellman
111126 Joygarden-träff, många sjuka men vi var några tappra som tog en härlig promenad, sen blev det fika och trimning av Perry/Milo.
111120 Agilityträning inomhus för första gången idag.
111112 Agility Varberg, Pride.

Eftersom jag har varit/är förkyld så har det varit minimalt med agilityträning i ca 2 veckor så vi var tveksamma till att åka till Varberg för att köra ett lopp. Martin skulle köra Pride och det brukar inte funka så bra, men vi bestämde att vi åker så får Pride springa av sig och ha skoj! Å skoj hade de och dessutom gjorde de ett stabilt lopp med 6 sekunders vinst i agilityn. Hon är för härlig lilla Pride så valpig men hon är så fokuserad när det gäller! Kolla film: http://youtu.be/AHURv0YT9E4

/ Pride & Martin 1 st prize in agilityclass 1.

111105-06 Agility Rättvik, Bellman. Grabbarna levererar när det gäller! 
Vi åkte till Rättvik för att Martin ville ha den sista SM-pinnen innan årskiftet och de fixade det i första loppet! Martin fegade men det räckte till att få sista kvalpinnen i hopp, i agilityn blev det en rivning men i övrigt stabilt. Dag 2 började med agility och Martin glömde banan…..men fick ordning på det men där försvann en topp-placering. Icke att förglömma att Martin fortfarande är nybörjare, det är mycket nytt när man är iväg så här, stora startfält med ca 90 hundar/lopp i medium,banvandringar med mycket folk ca 45 per/banvandring och trångt och stökigt. Tur att Bellman är cool och fixar, jag tror aldrig Bellman har varit i så bra form som han är nu, han är så följsam och noga med att göra rätt och tycker det är sååå skoj, jag är så glad över min guldklimp! Nu har vi bestämt att det är ösa på banan som gäller framöver inget mer fegande, smekmånaden är över, nu har Bellman och Martin lärt känna varann bra så nu blir det åka av!

111029 MH-figurant på Borås Bk, spökade hela förmiddagen.

111022-23 Agility Kungälv. Pride slutar aldrig att överraska, trots att hon var otroligt taggad idag eftersom vi inte kört så mkt agility på ett tag i.o.m. sjukdom så är hon så fokuserad! I agilityn överarbetade jag i.o.m. att jag inte litade på att hon kunde ta slalomingången så att hon fick en disk istället. I hoppet så gjorde jag ett sent framförbyte som höll på att strula till det när hon var på väg att fixa det rätt själv, trots detta blev det en 2:a placering och sista pinnen i hopp 1. Hon är för härlig lilla racer-råttan! Martin & Bellman gjorde ett fint hopplopp och fick en 6:e placering och SM-pinne. Kolla film på Prides lopp: http://youtu.be/NVggLA0aUG0

111003 PhoeeBee godkänt anlagsprov i viltspår! Grattis söta PhoeeBee och husse och matte!
/ Phoee Bee approved game tracking ability test.

110904 Agility Tidaholm, Martin och Bellman hoppklass 3, 2:a plac, cert och Sm-pinne, ett jättefint och stabilt lopp, Martin var noga i sin handling och Bellman var jätteföljsam, ett av deras topp 5 lopp! Vi har jobbat med att Martin skall ”informera” Bellman i tid i sin handling annars är det lätt att Bellman blir störd när Martin ger sena direktiv och då droppar Bellis ibland ett bakben med en rivning som följd, Bellman är en känslig terrier!
Agilityklass 3 2:a plac, SM-pinne, Martin glömde av banan men lyckade ändå få ordning på det men det kostade tid och ett championat… men det kommer fler tillfällen.

Så då var det dags för Pride och mig, Bianca med familj kom och hälsade på vilket var jätteskoj och då passade Pride på att visa syrran att det är skoj med agility, vilket resulterade i att vi vann hoppklassen med ca 9 sekunder. Vi hade brått hem men tog oss tid att köra agilityn också,men då nollade vi den också så vi vann den med. Hopploppet var jättefint lite missnöjd med agility-loppet måste jobba mer med olika underlag på gunga och balans. hon blir lite osäker, vi har sandade på klubben och oftast är det matta på tävlingar, men hon försökte stanna på gungan och därför lät jag det vara ok så.

Inte nog med detta, dessutom klarade Paco sitt anlagsprov i gryt! Hurra för killen och Monica & Tommy, massa grattis!

/ Martin & Bellman jumpingclass 3, 2nd place, certification, SM-qualification. Agilityclass 3 2nd place and SM-qualification.

Pride & myself jumpingclass 1, 1st place and agilityclass 1 1 st place!

and Joygarden’s Paco el Draco approved earth ground test badger! Thank’s Monica & Tommy at kennel Double Barrel.

110903 Paco har klarat ett godkänt karaktärsprov! Otroligt tacksam för att han har fått det så bra hos kennel Double Barrel!/ Paco approved earth dog test! Thank’s to kennel Double Barrel for taking care of our little boy! http://www.parsoncorner.com/

110827 Agility Stenungsund, Pride. Summering från Martin, klass 1 är inte så lätt. Det är helt andra typer av banor som kräver en annan typ av handling och inte minst oftast en inte så erfaren hund. 
Pride och Martin kompletterar inte varann så bra ännu men det gick bättre än tidigare. I första klassen hoppade Pride i däckets ram och Martin glömde banan och i agilityn tog Martin om balansen och diskade dem. Nu hoppas jag att min fot läker snabbt så jag kan köra i Tidaholm!

110820-21 Agility Kungsbacka, Pride fick stå över eftersom jag har en spricka i foten, det var ingen vrickning. Martin körde Bellman med bravur 3 fina lopp denna helg. Igår en 5 felare, en rivning som Martin får ta på sig och idag två dubbel-nollor, I agilityn gjorde det ett jättestabilt lopp, lite länge på kf, men det är bättre att det är åt det hållet än tvärtom, det resulterade i en 2:a placering med cert och SM-pinne. I hopploppet var det också stabilt Bellman var jätteföljsam och Martin noggrann i sin handling och de nollade och fick en 7:e placering och en SM-pinne, en bra helg!
/ Bellman and Martin agilityclass 3 a 2nd place and certification and in jumpingclass 3 a 7th place.

110814 Ringsekreterare stövarutställningen i Tranemo. Som alltid lika trevligt att vara på stövarutställning!

110813 Agility Älmhult, Bellman & Martin, nu ska Martin börja träna…say no more ;).

110730 Grytprov, 3*godkänt! , Pride, PhoeeBee fick godkända anlagsprov,sprängare & Bellman apportering! Tjejerna hade absolut inte sina bästa dagar men gjorde ändå vad de skulle enligt domaren. 
När vi skulle köra grytapportering och Martin kommenderade Bellman apport så sa domaren att nu skall det vara tyst….man får INTE peppa hunden, jag protesterade men han var säker på sin sak men Bellman är en klippa på apportering så han fixade det lätt ändå. Jag visste att Pride skulle ha svårt utan peppning och så blev det, när jag gick in med henne bad jag Martin gå ut på nätet och hämta grytprovsreglerna eftersom jag var nästan 100 på att man får peppa hunden. Pride körde sina 10 minuter och apporterade en bit men orkade inte utan mitt stöd, när hon är klar kommer de och säger att jag har rätt, se utdrag ur bestämmelser: 
Föraren har under provets genomför- ande rätt att med rösten uppmuntra hunden.
så antingen får jag skicka en skriftlig protest eller köra om provet…Pride var ordentligt trött efter anlagsprov och apporteringen så jag var ytterst tveksam men jag orkade inte krångla så det blev en vända till för henne men hon orkade inte. Jag var mycket irriterad på mig själv att jag inte stod på mig men domaren var säker…det värsta var att han bad inte ens om ursäkt.
/ Pride, PhoeeBee approved earthdog test and Bellman approved retrieving badger.

110724 Trötta efter Mini-Knallen, resultatmässigt inga toppresultat. Det som var tråkigast: jag vrickade foten kraftigt, roligast: 1) Martin som sprang med Bellman och gjorde två bra lopp, 5 fel, rivningar, i båda loppen men helt ok tidsmässigt. Bellman är mer taggad med Martin medan jag är lugnare och då blir det mer ”lunk” så nu får Martin köra honom ett tag i varje fall tills jag är hel igen men då måste han träna också det funkar inte att jag tränar och han tävlar om man vill vara i topp. 2) Ida Wannberg som sprang med Pride efter att träffat henne i 5 minuter, Ida är en jätteduktig handler och Pride okomplicerad så det funkade jättebra så det fick en 8:e placering, tack Ida!
Se film: http://youtu.be/kr5K5ql88Dk

110724 Pride & Bellman fick en genomgång av massör. 
Jag försöker att minst 2 ggr/år kolla igenom mina hundar hos massör detta för att undvika bl.a. eventuella låsniningar som kan orsaka skador och problem i framtiden. Både Pride & Bellman var mycket bra musklade och hade inga problem enligt massören, skönt att höra!

110702-03 Agility, Kanonsabotören Åtvidaberg

Lördagen fick jag till ett hopplopp där jag höll i Bellman för mkt men vi kom runt den svåra banan trots allt, i agility nollade vi och fick en 6:e placering och SM-pinne men missade certet med ynka 3 hundradelar… men det blir fler tillfällen. I agilityn vobblade Pride ur i slalom men var jättefin i övrigt vilket resulterade i 5 fel och en 12:e placering. På söndagen var jag säker på att Bellman och jag nollat agilityloppet men vi hade fått 5 fel, men vi är på g nu !!! I hopploppet var det en riktig springbana och så Pride sprang! Jag pinnade på men hann inte med på upploppet så hon blev tveksam vilket resulterade i att vi missade vinsten med 2 hundradelar, men så kul det var!! Nu blir det att träna flåset på mig och kontaktfält md Pride hon är lite tveksam till vad jag vill ibland. Martins tips efter helgen var spring så som du springer med Pride även när du springer med Bellman. Ett annat tips han snott från mig, det gäller att springa på rätt ställen….

Kolla resultat:
sbktavling.se/results/168 http://sbktavling.se/results/168

110611 Grytprov, Kullsyskonen Pride & PhoeBee fixade 2 st godkända anlagsprov, vilka tjejer! 
Domaren kom fram till Martin, (jag låg hemma i magsjuka), och tyckte att han skulle börja jaga aktivt med Pride, så vi hoppas att vi får till det i vinter.
Grattis Ingvar & Lillewi och tack vår tränare Ingemar!/ 
Pride & PhoeeBee from the same litter have done an approved earthdogtest!

110602 Agility Kind, Smilla, jag och Pride drog iväg för att springa 4 lopp. Domaren undrade vad jag gjort med Pride sen i lördags då hon debuterade inofficiellt i Ulricehamn och då var mycket mer yrhöna på banan, idag blev det två 3:e placeringar i agilityn. och fyra bra lopp, hon lär sig snabbt lilla puppies, nu letar vi tävlingar för att debutera officiellt.

110531 KM agility Borås Bk. Bellman 3:e placerad. Jag sprang med alla tre, Joy, Pride & Bellman och är nöjd med dem allihop särskilt kul att gamla Joysan tyckte det var så skoj!. Bellman nollade agilityloppet men råkade riva första hindret därav totalt 5 fel.
/ Bellman 3rd place in our clubchampionship..

110528 Inoff. agility Ulricehamn, jag börjar hitta formen igen och det var stundtals riktigt kul, fick till ett bra agilitylopp med Bellman. Pride överraskade positivt husse Martin med sina lopp, hon är laddad men fullt fokuserad på sin uppgift, starterna satt klockrent, snabb över kontaktfältshindren men fokuserade på att hon skulle trampa och sist men inte minst har hon bra fart!

Kolla film: http://youtu.be/pq7iF84SbWc

110427 KM MagIK agility. Martin dömde och jag sprang med både Bellman & Pride. Bellman och jag fick till ett jättefint agilitylopp och hopploppet var helt ok, jag var sen på några byten men i övrigt helt ok. Pride debuterade och var jättefin i agilityn men i hopp var det för mycket tunnlar som frestade men hon var glad och följsam och det var full fart hela tiden!

110403 Nybörjarkurs i agility på Borås BK för Therese Jönsson och mig startade idag : http://www.borasbk.nu/, det var kul att ha en stor variation av raser.

110402 Agility Askersund Bellman. 1 år sen jag tävlade agility och ett halvår sen för Bellman så det var lite pirrigt. 
I agilityklassen fick vi till ett nollat lopp men jag är ännu inte så snabb så tiden var lååång och det blev en 13:e placering. I hoppklassen gjorde jag en riktig nybörjartabbe men Bellis var riktigt fin och det kändes som jag var lite snabbare. Det bästa av allt, vi hade sååå skoj!

110326 Kennelträff med promenad, rallylydnad och agility.

110312 Kennelträff med promenad, rallylydnad och agility vi var nog överambitiösa för vi hann inte med så mycket som vi önskat, men vi hade kul ändå. Tack Ingvar som fixat en bana för rallylydnaden.

Höjdpunkter 2010/Highlights 2010:

Årets Parson uppfödare nr 8 kennel Joygarden
Årets Parson nr 6 blev Joygarden’s Pay Day!
Årets gryt Parson nr. 11 blev Pay & nr. 15 PhoeBee.
Årets utställnings Parson nr. 51 blev Pay (utställd en gång)
Årets agility Parson nr 7 blev Bellman!
Årets agilityterrier nr. 11 blev Bellman
Årets agility medium hund nr. 116 blev Bellman
med tanke på att 2010 blev ett ”mellan-år” med färre tävlingar och aktiviteter p.g.a. graviditeten så är vi nöjda med dessa resultat!

Bellman 116 plats på årets agilityhund trots så få starter! Bellman och Martin har också ”halvkvalat” till SM men iom att vi fick barn för tidigt har vi inte hunnit med några fler tävlingar så troligen får vi satsa på SM 2012 istället.
/Bellman 116 plac on best agilitydog, that despite to so few competions.

11/8 Saga and Smilla föddes tre månader för tidigt och lilla Saga klarade sig inte i världen utanför magen!/Saga & Smilla were born 3 months to early and our little angel Saga passed away.

17/7 Agility i Ulricehamn Agilityklass 3 blev det en 2:a placering utav 55 starter med cert och SM-pinne/Bellman & Martin 2nd place of 55 in agilityclass 3 with certification

10/7 Utställning Tvååker. Pride fick ett 1:a pris medan halvsyrran Pay fick 1:a pris, CK och blev bästa tik-3. / Pride 1st prize and Pay 1st prize, CK and best bitch 3.

3-4/7 Agility Karlskrona. hoppklass 3, 4:e plac utav 68 startande! 
Se resultat: http://www.agif-agility.se/gamez/kalender/2010/Klubbar_inbjudan/Karlskrona_Bk/07-Juli/Resultat/04/Hopp3-medium.htm / Bellman & Martin 4th place/68 jumpingclass 3.

1/7 Agility Varberg, Martin & Bellmans debut i klass 3 med beröm godkänt! inoff klass 0 fel och en 4:e placering, se resultat: http://www.varbergsbrukshundklubb.nu/tavlingar/resultat/2010_agility/Resultat-Ohoppmed0701.htm

/Bellman & Martin 4th place at unoff. jumpingclass!

12/6 Grytprov i Axvall Pay godkänt anlagsprov som sprängare och PhoeeBee som var anmäld efter att tränat en gång i torsdags utförde ett godkänt karaktärsprov/ Pay and PhoeBee approved earth dog test!

8/6 KM i agility Borås BK, Bellman och Martin blev 11:a utav 30 ekipage/ Bellman & Martin 11th place.

29/5 Inoff. agility Kinds BK Bellman/Martin. Tre klasser med resultat, 4:a, 2:a och 1:a !! / Martin & Bellman competed in 3 classes with result 4, 2 and 1!

22/5 Inoff. agility Tomtens BK debut för Bellman & Martin! i hoppklassen lunkade de på men gjorde ett snyggt lopp så det räckte till vinst och bästa tiden alla storlekar./ Martin & Bellman started for the first time in agility and wins jumpingclass best time all sizes!

20/3 Årets första agilitytävling på Laxå BK! 
Bellman vann öppen klass hopp, blev tvåa i hoppklass 2 och fick pinne och blev uppflyttad till klass 3! Bellman wins open class jumping and get 2:nd in jumpingclass 2 agility.

see result:
http://laxabrukshundklubb.dinstudio.se/text2_24.html


Höjdpunkter 2009/Highlights 2009:

Årets arbetande Parson
Bellman 1:a 242 poäng
Pride 4:e plac 165p
Svea 14:e plac 60p.

Årets Parson
Bellman 5:e plats 129 p.

Viltspår
Bellman delad 1:a plats 150 p.
Pride 5:e plac 140 p
Svea 21:e plac 45p!

Gryt
Pride 24:e plac 35 poäng
Bellman 29:e plats 20 p.
Pay och Svea 31:e plac 15p!

Agility
Bellman 8:e plats 92 poäng
Utställning
Bellman 37:e plats 23 poäng
Joy 68:e plats 11 p.

Uppfödare
Bellman & Pride 1st and 4th place at the Swedish working list & Bellman 5th place Parson of the year!

5 December, dagens trippel! Bellman, Pride har blivit viltspårchampion! Svea gick sitt första öppen klass spår och fick också ett första pris! /Father and daughter, Bellman and Pride got swedish tracking champion ship=SVCh today! Svea also got her first 1st prize in open class!


31 Oktober Smålands GK i Hillerstorp, Pride godkänd grytkaraktär och både Pride och Bellman godkänd apportering/ Pride approved earthunting character test & approved earth retrieving test och Bellman approved earth retrieving test.

14 Augusti Svea & Pay varsitt godkänt grytkaraktärsprov/ Svea and Pay have done approved earthunting character test. 

4-5 Juli Agility Bjuv Vi vann hoppklass 2: Bellman hoppklass 2 vinst! 
/ Bellman wins jumpingclass 2 in Bjuv.

27 Juni Utst. Säkk, Bellman Champion! Ökl 1:1, CK, Bästa hane , cert, champion och Bäst i motsatt kön, BIM/Bellman best male, BOS and swedish show champion!

7 Juni Utställning Vänersborg Pride & Bellman, Bellman Ck, Bästa hane, cert & BIM
/Bellman best male, certificate & BOS

2 Maj Inoff. Utställning Tjolöholm, Pride. Den fula ankungen en svan? Pride BIR med HP= Bäst I Rasen med Heders Pris, domare Eva Eriksson och BIS 2= Best In Show 2 utav 379 stycken hundar Västra Pudelklubben Pride BIS2!


28 Februari Officiell utställning Nyköping och agility Linköping, dagens dubbel, sex raka vinster i rad! Bellman vann sin klass med ett 1:a pris och Joy var en av de två tikarna som fick CK och blev bästa tik 2:a och bästa veteran, tyvärr hade vi ej tid att stanna för att visa upp vackra Joy i stora ringen utan jäktade iväg till vårt mål för resan agilitydebuten i klass 2 som vi vann!

2008:

Bellman 9:e & Joy 12:e plats på årets agility terrierlista!
Årets Parson 2008 Bellman 14:e plats 83 poäng, 
Agility
Bellman 9:e plats 69 poäng
Utställning
Bellman 19:e plats 48 poäng, Joy 35:e plats och 24 poäng & Pay 46:e plats 17 poäng
Uppfödare
Joygarden 15:e plats 134 poäng

15/11 Agility Varberg http://www.varbergsbrukshundklubb.nu/ Vår tredje raka vinst! Vi vann agilityklass 1 i Varberg med 53 starter, /Bellman wins agilityclass 1 with 53 starters, now we are in class2 in both agility and jumping. Pride was with us and tranined and behave excellent.
12/10 Pay Day mentalbeskriven med utmärkt resultat.
5/10 Agility Jönköping full utdelning! Bellman och jag tog en dubbel vinst i agility. 
25-27/7 Specialen domare mr Martin Baker, Lördag vann Bellman bruksklassen, blev bästa hanhunds fyra och blev slutligen bästa bruks Parson/ At our club show with app. 75 entries, judge mr. Martin Baker, Bellman won his class, get BOB working class and 4th best male! 
11/7 Utställning Tvååker Pay 1:1 CK, cert, bästa tik & bäst i motsatt kön./Pay BOS
28/6 Utst Säkk. Joy BT1 & BIM och Bellman BH2./Joy BOS and Bellman 2nd best male.
25/6 Agilitytävling Varberg, Bellman vann klassen med ca 5 sek och fick vår 2:a pinne i hopp./Bellman wons agility jumingclass.
31/5 Utställning Vätekk, Vårgårda, Bellman BIR=bäst i rasen med cert, Joy BT2=bästa tik 2:a och Pay BT3=bästa tik 3:a/ Bellman BOB, Joy 2nd best bitch and Pay 3rd best bitch.
11/5 Agility Töreboda Hoppklass disk, agility 10 fel 8:a och öppen hopp disk men….domaren Camilla Brundin delade ut ett hederspris till bästa ekipage utav ca 100 deltagare och det blev till en hund med fart, glädje och bra kontaktfält och det var Bellman.

2007:

Joygarden’s Schnellman Bellman 10:a på årets agility terrierlista!
Årets Parson 2007 
Joy 20:e plats och Bellman 27:e, 
Årets arbetande parson 
Joy 20:e plats och Bellman 21:e plats 
Gryt
Joy 28:e plats Bellman 35:e plats, Agility
Joy 19:e plats och Bellman 18:e plats
Utställning
Joy 23:e plats och Bellman 80:e plats
Uppfödare
Joygarden 16:e plats

18/11 Bellman & jag vann vår första officiella hoppklass 1 över en snabb liten pudel och sen var resten av gänget ca 8 sek efter oss! Gud vad skönt när det stämmer till 100%!
4/11 Joy 7 år, BIM i Växjö. Bellman 1:2 Ck och bästa hane 4.
28/7 Joy godkänt grytanlagsprov & Bellman godkänt grytapportering
24/7 Bellman har debuterat officiellt i agility i Bollebygd och fick 5 fel i hoppklass, missade sista hindret och blev 6:a.

18/2 Vi har varit på agilityläger i Boxholm med både Joy & Bellman!

2006:

3/9 Agility Borås Joy tävlar sitt andra hoppklass 3 lopp och blir 4:a och får cert och SM-nolla!/Joy 4thplace in jumpingclass 3 and wins cerificate.
19/8 Parsonspecialen, Bellman unghkl. 1 HP, Bästa hane-2 & BIS-4 Joy som vann jaktklassen med HP blev Bästa tik-3 och BIS-R. Domaren Sheila Atter/
Bellman best youngster HP, Best male-2 & BIS-4 Joy won huntingclass with HP Best bitch-3 och BIS-R, judge Sheila Atter.
29/7 Grytprov, Sixten godkänt grytkaraktärsprov/approved earthunting character test. Pride godkänt grytanlagsprov/working certificate-Fox G, Joy godkänt apporteringsprovet och utförde anlagsprov/working certificate-Fox G.
22/7 Agility Hässleholm Joy vann hoppklass 2/Joy won jumpingclass 2.
10/6 Grytprov, Bellman, Joy & Pride har genomfört grytkaraktärsprov med godkänt resultat/approved earthunting character test
28/5 Anlagsprov viltspår Pride, Joy & Bellman har godkänt anlagsprov i viltspår/Pride, Joy & Bellman approved ability test for tracking .

Kurser och föreläsningar

2013:

7-8/9 Veronica Bache kurs

2012:

15/1 Föreläsning Jim Thuresson på Säkk, mental träning.

2011:

19-20/3 Martin tävlingsledarutbildning.

18/3 Träning för Jenny Damm, fick en massa tips och sist men inte minst lite ”nytändning.

9/8 Jag har gått M2-utbildning och kan då medverka som B-figurant på mentalbeskrivningar.

2010:

15/4 Föreläsning av Lars Fält etolog.

2007:

19/12 Teoriprov jägarexamen, klarade provet,
9-11/7 Agilitykurs för Geir & Anna-Karin Grefstad
20/5 Agility-kurs med Bellman för Magne & Paula Alden
18/2 Vi har varit på agilityläger i Boxholm med både Joy & Bellman!

2006:

29-30/6 Agilitykurs för norska mästaren i agility Line Coucheron med sin Parson Pippin och kollegan Dorte Nartås.
5/6 Viltspårkurs i taxklubbens regi med Joy, Pride och Bellman.
22-23/4 Agility-kurs för Geir Grefstad & Ann-Karin Jakobsen
24-25/3 Svenska terrierklubben, Anne-Sofie Lagerstedt föreläste om parning, valpning och dräktighet och Owe Andersson om mentalitet.
12/3 Kurs/föreläsning av Barbro Börjesson
4/3 SKKs uppfödarutbildning.
14-15/1 & 050204 Klicker-kurs på Hundstället i Knätte.
9/1 Bellman och jag har gått freestyle-kurs!