Anslagstavla

2018 Vår

Bella har debuterat i klass 1 och jobbar vidare för att få lite mer självförtroende och teamwork med husse  i agilityklasserna men annars går det bra och vi kommer tävla runt ett tag i klass 1 tills hon även har alla pinnar i agilityklassen, vi ser hoppklasserna som träning och tävlingserfarenhet där vi testar.

Pride verkar ha fått än mer energi i år så vi får se hur det går, det har ju inte varit så mycket möjlighet att träna på grund av all snö tyvärr.

Bellman är lite tröttare men still going strong.

Pride i landslaget i år igen och silver på SM och NM!

En bra start på årets säsong med en plats för Pride i landslaget som därmed kommer att representera Sverige i Frankrike på EO, Nordiska mästerskapen i Norge och även första reserv till VM.
Efter LLU har det varit lite stolpe ut då träningen har fått lida på grund av mycket byggnationer på vårt nya hus,. Men på SM i  Växjö lyckades vi ta ett lagsilver med Prides lag In Your Face Åke i dom induviduella loppen kom vi runt alla lopp men med lite mycket för fel för att nå några topp placeringar. Nu när vår agilitybanan färdig och hundgården likaså laddar vi för Hula hopp och EO.

Long time no see…

Tyvärr har det varit få uppdateringar på sidan men det finns en förklaring till det. Vi har flyttat ut till landet, sålt hus, köpt hus, håller på att renovera hus, ja mycket fokus på att få i ordning på vårt nya boende.  Det är en gammal avstyckad gård med mark så det räcker för hundarna att springa fritt OCH sist men inte minst vi har plats för en egen agilityplan! Det kommer absolut att underlätta i vår träning. Pride var salig när hon förstod att det fanns en alldeles egen liten bana i trädgården.
Av förklarliga skäl har vi inte hunnit träna så mycket i vinter/vår men hoppas att det räcker för målet i slutet av april, LLU=landslagsuttagningen i agility, vi får se hur det går och om det inte räcker så får vi mer tid till annat i år.
Ha en skön vår!

Hösten

Mycket har hänt,

Joy har lämnat oss, det var dags efter dryga 15 år att ta farväl!
Älskade finaste pinn-tokigaste Joy, idag kom tankarna när vi klöv ved, det hade Joy gillat <3.

12191432_10153165713242374_650206641765263752_n

 

Båda hundarna är kvalade till SM individuellt och i lag, Bellman i Wannabe Åke och Pride i In your face Åke.

Bella har tränats lite och vi har haft tillfälle att träffa syrran som kommit och hejat på oss på agilitytävlingar i Göteborgstrakten.

28 november, vann Pride Lotuscupen, sista tävlingen för året. Bellman fick stå över även denna tävling eftersom han har haft problem med en klo, bättre att vila en gammal man.

12289644_1205573289456526_3613415401155287952_n

Summering är att Pride ligger på tio i topp listan för bästa svenska ekipage under 2015, för närvarande en åttonde plats, får se hur långt det räcker.

 

Vi har sålt och köpt hus så i vinter bär det av ut på landet med stor tomt och en framtida egen agilitybana.
Vi har kurser på Hundspektra, finns några platser kvar för Martin klass 1-2 och klass 3.

Sometimes we win, sometimes we learn something.

Sometimes we win sometimes we learn something, så sammanfattar vi sommarens tävlingar.

Hundarna är i superform men det är mycket som ska klaffa för att få topp-placeringar i stora mästerskap. Martin hamnade på NM i en svacka med dåligt självförtroende och då gäller det att jobba med det för att ta sig tillbaka. Nu hoppas vi det har vänt igen, en helg i Kungsbacka med 1 vinst för Pride eller egentligen 2, fick fel tid, 6 sekunder sämre,  i ett hopplopp , fick omlopp men då med en rivning och en 4:e placering för Bellman, bådar gott, i veckan är det kontaktfältsträning som gäller.

Juli, European Open i Tyskland, Pride representerade svenska landslaget både i lag och individuellt.
Underlaget ställde till det för flera hundar så också för Pride, desto mer hon kämpade för att få fäste desto mer grävde hon ner sig i sanden men trots det kvalade hon in individuellt. I finalen blev det mkt tveksamheter hos Martin, Pride tjuvstartade, (för första gången någonsin) och de drog tyvärr på sig rivningar och vägran.

Augusti NM Lieto Finland, banorna var annorlunda, ”enklare” och farten ”dödade”, hurusom så är vi en erfarenhet rikare till nästa gång.

Kurserna som vi har på Hundspektra, har startat det är jätte kul att se ekipage utvecklas!
http://hundspektra.se/kurs/agility-steg-1-forberedande-2

 

 

11202986_10153017347682817_108713778625145582_o

Maj-Juni, Årets lag & Svenska agilitylandslaget

 • Årets medium lag blev Prides lag; In your face Åke, det är Focus, Glada, Max och Pride. Härligt gäng förare och hundar.
 • 14 Maj, hämtar vi hem Bellmans dotter Hökmossens Bellamia!, en underbar liten tjej, vi är så tacksamma att vi fick möjligheten att få en till Bellman dotter i huset.
 • 13-14 Juni Råådalen+lag. Individuellt bra lopp, kommer inte riktigt ihåg hur det gick, men lagmässigt så fixade Åke-lagen storslam på söndagen genom att vinna med Wannabe Åke och bli 2:a med In your face Åke.
 • 26-28 Juni SM i Linköping individuellt och lag för både Bellman och Pride.
  Individuellt ingen succé tyvärr men i lag kammade Bellmans lag 2fast4U hem guld!
  Tack kära lagkamrater, Carina med Max, Rose-Marie med Pim och Isabelle med Gairja.
  Pride är efter SM också klar för Nordiska Mästerskapen i Finland i augusti.
 • 2-5 Juli Guldagility Kalmar, Pride börjar närma sig formtopp och presterade bitvis riktigt bra, hon gjorde några riktigt fina lopp som tyvärr resulterade i disk, de som inte var så bra blev det placeringar i vilket gjorde att hon med en 3:e placering kvalade in till Guld-finalen.
  I första loppet i Guldfinalen gjorde Martin och hon ett jättebra lopp och hamnade precis efter ett finskt landslagsekipage med ca 2 sekunders marginal till 3:an.  I andra rundan fick Pride en 5:a på gungan och Martin tappade så en total 5:e plats blev det till slut.

April/Maj

3-5 April, Gåsahoppet, rolig tävling med som alltid intressanta domare men inga resultat att skryta med, långa förkylningar och få tävlingslopp i kroppen gjorde att Martin inte orkade men vi kände att vinterträningen gett resultat.

11 April Blåbärstävling på Hundspektra:  http://hundspektra.se/kurs/blabarstavling-agility-11-april/, jag dömde och Martin sprang med Princess som skötte sig jättefint, det var andra gången de sprang ihop så det blev en del missförstånd men hon jobbade på fint och höll fokus!

25-26 April Tånga hed, Bellman gjorde fina resultat och Pride hade en del stolpe ut men formen är där!

8-10 Maj Landslagsuttagning i agility Tånga hed, 3 dagar med landslagsuttagning=LLU tar på krafterna, vi har försökt att toppa formen och Bellman och Pride var/är i fysiskt bra form och Martin har aldrig känt sig så bekväm och övertygad i sin handling. Det som återstår är att träna lite kondition då Martin behöver komma ikapp efter enträgna förkylningar i vinter ,vår, trots det så gjorde de många fina lopp vilket resulterade i att Pride tog en plats i landslaget till EO, efter SM så får vi se om det blir plats till NM och VM.                                                                        

eo_2015_small

 

IMG_2718

 

 

 

Bellman har blivit pappa, Parsonklubbens årsmöte och kurser på Hundspektra

Det har hänt en hel del men jag har varit dålig på att uppdatera.

Parsonklubben har haft årsmöte och RAS-info som jag var på. Martin blev invald i styrelsen och jag blev vald till valberedningen i 2 år.

Bellman har blivit pappa till tre fina tikvalpar på Hökmossens kennel, det finns en tik kvar, vi ska ha en av valparna så det blir en extra spännande vår!

Vi har agility-kurser på Hundspektra, om ni är intresserade av att gå kurs kontakta Hundspektra eller oss, vi håller även privatlektioner om så önskas.

22/11 agility Smålandsstenar, lag

Bästa laget, Åke laget är kvalat till SM! Vilket gäng så kul med det här gänget, 2 vinster blev resultatet på enbart 3 hundar.

15-16/11 agility Kungsbacka Bk, Tånga hed

Bellman gör två bra lopp och blir 7:a och 8:a och tar två nya SM-pinnar till sina tidigare 10.
Pride går jättebra just nu men små detaljer gör att det inte riktigt faller på plats men hon blir 4:a i ett hopplopp och får ytterliggare en SM-pinne, totalt 15 stycken.